Eigen kamer
Elke interne heeft een eigen comfortabele kamer met soms nog authentieke elementen. Onze jongeren maken van hun kamer een eigen plek. Met posters en met een extra kastje krijgt elke kamer een eigen identiteit. De kamer zorgt voor een goede nachtrust en de nodige privacy. Even rusten op bed, een boek lezen of naar muziek luisteren: het kan. De kamers worden eenmaal per week door de onderhoudsploeg gepoetst. Maar natuurlijk hou je je kamer zelf ook netjes …

Accommodatie
Het internaat beschikt over verzorgde sanitaire ruimtes met douches. De maaltijden neem je in het schoolrestaurant. De jongste internen studeren samen in een studiezaal. Om zich uit te leven tijdens de ontspanningsmomenten beschikken de internen over een grote tuin en speelplaats met sportaccommodatie (basket, volleybal …). Elke groep heeft zijn gezellige leefruimte met televisie. We hebben een aanbod van films, strips, spelletjes en sportmateriaal. Je kan ook boeken ontlenen uit de schoolbibliotheek.

Gezond restaurant
De maaltijden worden ter plaatse met zorg bereid. Er is een gevarieerd aanbod en we stimuleren de gezonde voedingsgewoonten. Bij het ontbijt is in buffetvorm waar elke interne een eigen keuze kan maken. De lunch nemen de internen samen met hun klasgenoten. (Dit is op ma-di-do-vrij niet inbegrepen in de kostprijs).  Ze kunnen net als de externen kiezen uit een uitgebreid aanbod. Op woensdag schuiven ze aan met de mede-internen voor een broodmaaltijd met saladbar. Dagdagelijks is er een vieruurtje. We serveren ’s avonds een warm avondmaal.

Multimedia
We willen de internen op een verantwoorde manier leren omgaan met de nieuwe media. Er zijn computers beschikbaar die voor schoolwerk gebruikt kunnen worden. Internen die dat willen, kunnen een laptop hebben in hun kamer. Het gebruik van computer, gsm en andere multimedia varieert volgens de leefgroep. Bij de eerstes, tweedes en derdes zijn er algemene afspraken. Bij de oudere internen streven we naar een verantwoord gebruik. Lukt dit niet, dan maken we individuele afspraken.