De leeromgeving is natuurlijk letterlijk het schoolgebouw, de klassen en hoe die aangepast zijn aan het onderwijs van nu. Achter onze oude gevel vind je 21 goed uitgeruste vaklokalen (waaronder verschillende labo’s), 2 open leercentra met 30 pc’s en ruimte voor groepswerk, 2 ICT-lokalen met 30 pc’s, ruime klaslokalen met pc en beamer, een bieb … De leerkracht kan ook tablets reserveren en als je in de derde graad zit, breng je een eigen of gehuurde laptop mee naar de lessen.

Maar een leeromgeving is veel meer dan dat: ze omvat alles wat ervoor zorgt dat je optimaal kan bij-leren. Belangrijk daarvoor zijn onze vakleerkrachten. Ze zijn naast vakexperten ook goede coaches: ze stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. Ze wekken je nieuwsgierigheid op, laten je zelf informatie zoeken, experimenteren en (creatieve) oplossingen aanbrengen. Je leert niet alleen de leerstof verwerken maar ook een mening vormen, je openstellen voor de ander en samenwerken.

In dit leerproces bouw je verder aan je kennis en je persoonlijkheid, en je motivatie is daarbij héél belangrijk. Je leerkrachten zetten je op weg om zelf te groeien naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.