In het eerste jaar krijg je een stevig basispakket van 27 lesuren. Hierin geven we je heel wat kennis mee en word je aangemoedigd zelf kritische vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden. We kiezen voor kwaliteit en verwachten van jou dat je je regelmatig en positief inzet.

Je kan veel verschillende aso-richtingen volgen en je vindt er zeker één die bij je past. Maar daarvoor moet je kunnen kiezen, stap voor stap. In het eerste jaar krijg je daarom niet alleen een brede gemeenschappelijk basisvorming, je maakt al een eerste keuze tussen LATIJN, LEM of STEM.

Is kiezen dan verliezen? Nee, de eerste graad is een oriënterende graad waarin je nog op zoek bent naar je mogelijkheden en interesses. Maar in 2 jaar kan je sterk veranderen, en we houden daar rekening mee. Daarom willen we je parcours niet van bij de start vastleggen.

Als je dus na het eerste jaar voor een ander interessegebied wil kiezen dat je beter ligt, kan dit. De school biedt je dan een haalbaar inhaalplan aan zodat je helemaal klaar bent voor dit nieuwe keuzegedeelte.  

In het derde jaar kan je doorstromen naar alle richtingen van ons studieaanbod tweede graad, welk interessegebied je ook gevolgd hebt in de eerste graad, met uitzondering van de studierichtingen met Latijn en/of Grieks indien je de basis niet volgde.

infobrochure-2019-2020-modernisering-secundair-1infobrochure-2019-2020-eerste-graad-eerste-leerjaar

Klikken op afbeeldingen om te vergroten