Wedstrijden

We moedigen onze geïnteresseerde leerlingen aan om zich in te schrijven voor allerlei wedstrijden en zich buiten het klaslokaal met studenten van andere scholen te meten.

De voorbije jaren deden onze leerlingen met een talent voor taal mee aan diverse taalwedstrijden. Ze behaalden prima resultaten voor Engels, Duits en Frans in de de BBC Public Speaking Awards, de taalwedstrijd van de KU Leuven (Campus Brussel), de Hogeschool-Universiteit Brussel-taalwedstrijd en Olyfran (olympiade voor Frans). In een videowedstrijd voor de Europese commissie zetten ze zich op de kaart als wereldburgers.

Onze teams vernuftige ingenieurs staken er ook bovenuit in de European Best Engineering Competition (Ugent) en de Race of Champions (grootste robotcompetitie in Vlaanderen).

Wie weet word jij in de loop van je Sint-Pietersjaren wel één van hen?

We zijn ook bijzonder trots op onze wiskundigen en wetenschappers die zeer knappe resultaten behaalden op de fysica-, bio-, chemie- en geo-olympiades. In mei 2016 ontving onze school de titel 'Olympiadeschool Natuurwetenschappen' voor de goede resultaten van onze leerlingen in de olympiades fysica, biologie, chemie, aardrijkskunde en in de jongeren olympiade natuurwetenschappen.

stijn

Toelatingsproeven

Misschien droom jij er al van om later arts te worden? Dan zit je alvast goed op onze school. Met een slaagpercentage van 39,1 % (9 leerlingen op 23 kandidaten) tegenover 20 % in Vlaanderen, deden onze oud-leerlingen het bij de toelatingsproeven van 2017 uitstekend.

Of misschien word je liever ingenieur? Ook dan zit je goed op onze school. Van onze oud-leerlingen kregen we de resultaten op het examen ‘wiskundige basistechnieken’ doorgestuurd. Dit examen wordt afgenomen in oktober in de eerste bachelor burgerlijk ingenieur. Als je slaagt voor dit examen ben je vrijgesteld voor dit examengedeelte in januari. Ook hier scoorden onze oud-leerlingen uitmuntend.

slagpercentage burgerlijk ingenieur

Schooljaar 2019 - 2020

TALEN

Taalwedstrijd KU Leuven

Louise de Meyer (6GL) en Mathias De Troch (6GL) plaatsten zich voor de finale van de taalwedstrijd van de KULeuven, respectievelijk voor Nederlands en Frans. 

Olympiade Frans

Mathias De Troch is toplaureaat van de wedstrijd Olyfran. 

WISKUNDE

Wiskunde-olympiade tweede graad

Volgende leerlingen  plaatsten zich voor de tweede ronde van de Jongeren Wiskunde Olympiade: Nathan Biebauw (4LAb1), Jutta Billiet (4LAb2), Wout Bogaerts (3GLb), Andreas Camerlinck (3WE2), Florine De Spiegeleer (4LAb1), Fien Degroote (4LAb2), Simeon Demeester (3WE1), Daan D'haeseleer (3WE1), Thibaut Lagaert (4LAb1), Olivia Lambrecht (4LAb1), Maximilien Machiels (4WE1), Helena Mortier (4GLb), Hannes Ranson (4ECb), Emma Scheir (3LAb2) en Jolien Sergeant (3GLb).

Nathan Biebauw, Daan D'haeseleer en Maximilien Machiels selecteerden zich voor de finale.

 

WETENSCHAPPEN

Geografie-olympiade

Marion Decaesteker-Baelen (6WEWI8), Jelle Guiliams (6LWEWI6) en Robbe van de Keere (6WEWI8) selecteerden zich voor de tweede ronde van de Vlaamse Geografie Olympiade.

Biologie-oympiade

Fien Dauwe (6GWEWI6) en Robbe Van de Keere (6WEWI8) plaatsten zich voor de tweede ronde van de Biologie Olympiade. Fien Dauwe behaalde een finaleplaats.

 

EUROPA

EPAS-Europaquiz 

Goedele Bogaerts (5LWE) en Lowie Bouckenooghe (5WEWI8) namen deel aan het seminarie voor EPAS-juniors in Brussel. Ze brainstormden er over Europa met andere junior ambassadors, volgden een workshop over fake news, stelden vragen aan Belgische Europarlementsleden, en namen deel aan een Europaquiz, die ze met glans wonnen.

 

Schooljaar 2018 - 2019

Ook het voorbije schooljaar behaalden onze leerlingen mooie resultaten tijdens wedstrijden en olympiades.

TALEN

Olympiade Frans

Bij de Olympiade Frans (Olyfran) lag het gemiddelde voor de derde graad (75.24%) 27% hoger dan het Vlaams gemiddelde (47,61%). Voor de tweede graad ligt het gemiddelde van onze school (83,67%) 20% hoger dan het Vlaams gemiddelde (62,12%). Als toplaureate mocht Zoë Gorgon naar de officiële proclamatie in Brussel op 24 mei.

Taalwedstrijd KU Leuven

Nili Abecassis (6MWI) en Kato Speybrouck (6LMT) behaalden een finaleplaats in de Taalwedstrijd KU Leuven campus Brussel. Ze brachten er met veel succes hun powerpointpresentatie 'Die Bundesrepublik Deutschland 1949-2019. Eine Erfolgsgeschichte?’

 

WISKUNDE

Kangoeroewedstrijd

Vier tweedejaars haalden de Oost-Vlaamse top 100 van de Kangoeroewedstrijd wiskunde: Wout Bogaerts (2GL), Jolien Sergeant (2GL), Andreas Camerlinck (2LEM) en Marie-Justine Speybroeck (2STEM2). Wout Bogaerts behaalde zelfs de maximumscore.

Unimath

Onze leerlingen uit 5 LWi8 WeWi8 en 6 GWi8 LWi8 WeWi8 namen naar jaarlijkse gewoonte deel aan Unimath: een dag volledig in het teken van wiskunde georganiseerd door UGent. In de voormiddag kregen ze de kans om les te volgen over moderne wiskundetoepassingen. Een 400-tal leerlingen, verdeeld over 34 groepen, bleef ook in de namiddag. De verschillende groepen namen het tegen elkaar op in een quiz, wiskundespelletjes, puzzels. Dit alles werd afgesloten met een eindronde waarin de leerlingen per groep vraagstukken moesten oplossen. Onze beide deelnemende klassen eindigden in de top 10! 5 LWi8 WeWi8 behaalde zelfs ex-aequo een mooie tweede/derde plaats en ontving een aantal boeken en dvd's.

Wiskunnend Wiske

De leerlingen van 5GWI8 LWI8 WEWI8 en 6GWI8 LWI8 WEWI8 mochten op 14 maart, de internationale Pi-dag, als enigen uit een Gentse school deelnemen aan de finale wiskunde.

Wiskunde-olympiade tweede graad

Nathan Biebauw (3LAb1), Lowie Bouckenooghe (4GLb), Fien Degroote (3LAb1), Thibaut Lagaert (3LAb1), Maximillien Machiels (3WE2) van de tweede graad gingen door naar de tweede ronde van de Jongeren Wiskunde-Olympiade.

Wiskunde-olympiade derde graad

Paulien Asnong (6WEWI8), Silke Bouckenooghe (6WEWI8), Fien Dauwe (5GWEWI6), Michiel De Paepe (5WEWI8), Marion Decaesteker-Baelen (5WEWI8) , Ruben Demeester (5GWEWI6), Sara Langlois (5WEWI8), Seppe Paelman (,WEWI ), Sheng Tao Tian (5GWEWI6), Maitée Union (6WEWI8), Brechje Vleminckx (5WEWI8) en Robbe van de Keere (5WEWI8) plaatsten zich voor de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade.

 

WETENSCHAPPEN

STEM-finale

Marie-Line Lyssens-Danneboom uit 2MW-STEM3 en Micah Botha uit 1STEM2 werden geselecteerd om deel te nemen aan de STEM-finale in Brussel.

Biologie-Olympiade

Seppe Paelman (6 GWEWI), Simon Jonckheere (5WeWI8) en Robbe Van de Keere (5 WeWi8) plaatsten zich voor de tweede ronde van de biologie-olympiade.

 

OLYMPIADESCHOOL

Omdat we als school één of meerdere finalisten en/of medaillewinnaars aan één van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen in onze rangen hebben, krijgen we de titel "OlympiadeSchool Wetenschappen 2019-2021". Tijdens de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen wordt een embleem uitgereikt dat we aan onze schoolpoort kunnen hangen.

 

Schooljaar 2017 - 2018

Economie

Openbedrijvendag 2017

De leerlingen van 4ECa1, 4ECa2 en 4ECb wonnen de klaswedstrijd van Openbedrijvendag 2017. Minister Muyters kwam hen hiervoor op school feliciteren.

 

Taal

Dag van het Grieks

Estée d'Huyvetter (5GWI8) en Antoon Besard (6GWEWI6) zaten in het team dat de eerste prijs wegkaapte van de quiz op de Dag van het Grieks. Dit levert ze een gratis weekend Athene op! Een eervolle vermelding was er voor een tweede team op het podium met daarin Lucas de Mildt (4GLb) en Margaux Van de Keere (4GLb). Uit meer dan duizend leerlingen hebben zes teams de finale gehaald, waaronder twee met SP-leerlingen!

Taalwedstrijd KULeuven

Annemie Hautekeete (6GL) en Hanna Holtappels (6LMT) hebben respectievelijk voor Nederlands en voor Duits een plekje bemachtigd in de finale van de Taalwedstrijd KULeuven.

 

Wiskunde

Unimath

Silke Beelen, Chloë Daxhelet, Mai Do Trinh Nhu, Floriane Kesters, Anne-Katrien Scheire, Estée D'huyvettter, Maitée Union, Yara Wollaert, Paulien Asnong, Elke Daemen, Hanne De Groote, Emilie De Witte, Aster Tournoy en Thomas Kerkhofs van 6WEWI8 maakten deel uit van de winnende ploeg van de Unimath-wedstrijd aan de UGent.

Wiskundeolympiade

Stijn De Backer (6WEWI8), Seppe Paelman (5GWEWI6) en Aster Tournoy (6WEWI8) haalden de tweede ronde van de Vlaamse Wiskundeolympiade.

Jongeren wiskundeolympiade

Dertien leerlingen mochten naar de tweede ronde van de jongeren wiskundeolympiade: Goedele Bogaerts (3GLb), Lowie Bouckenooghe (3GLb), Fien Dauwe (4GLb), Emiel De Clercq (4LAb2), Eline De Groote (4GLb), Michiel De Paepe (4LAb2), Lotte Degroote (4LAb2), Ruben Demeester (4GLb), Charline Guilmot (4WE1), Louis Lambrecht (3GLb), Sheng Tao Tian (4GLb), Robbe Van de Keere (4GLb), Brechje Vleminckx (4WE1).

Pangea wiskunde quiz

Brechje Vleminck (4WE)1 kaapte de derde prijs weg in de finale van de Pangea wiskunde quiz, georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging.

 

Wetenschappen

Jongerenolympiade

Charline Guilmot (4WE1), Michiel de Paepe (4LAb2) en Fien Dauwe (4GLb) haalden de finale van de Jongerenolympiade voor natuurwetenschappen. Fien Dauwe kaapte er de derde prijs weg.

Fysicaolympiade

Stijn De Backer (6WEWI8) behaalde de tweede plaats in de Fysica olympiade. Hij mag ons land vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in juli in Lissabon.

 

Schooljaar 2016 - 2017

 

Taal

Vers Revue

Sara Roelants (3ECa2) was met haar gedicht ‘Gedachten’ een van de vijf winnaars van de Vers Poëzie Revue.

Taalwedstrijd Duits

Eleni Gorgon (6LMT) behaalde een plaats bij de top 30 voor de Taalwedstrijd Duits aan de KULeuven. Zij behaalde 29/40 en is daarbij bij de beste 30 leerlingen voor Duits.

Write Now

Annemie Hautekeete (5GL) werd met haar tekst ‘Blaaskaakin’ uitgeroepen tot winnaar van de schrijfwedstrijd Write Now Gent. Ze is daarmee een van de vijftien finalisten van de wedstrijd Write now. De finale vindt plaats in Rotterdam op zondag 25 juni. We wensen haar daar alvast veel succes!

Wie het verhaal graag wil lezen, vindt het terug op www.writenow.nu

The Big Challenge

Adelien Lecomte (6LMT) behaalde op deze taalwedstrijd Engels een verdienstelijke 4e plaats, regionaal, en een negende plaats, nationaal.

 

Wiskunde

Unimath

30 ploegen, meer dan 400 deelnemers, maar … David Avtandilov, Matthias Christiaens, Tristan Dhoedt, Thomas Kerkhofs, Stijn De Backer, Edward Vermeersch en Margot Bultynck van 5WEWI8- GWI8 die deelnamen aan de namiddagsessie deden het voortreffelijk: ze vormden met zeven leerlingen van het Emmaüsinstituut (Aalter) een ploeg en behaalden de eerste plaats. De prijzen werden eerlijk verdeeld over de twee scholen.

Wiskundeolympiade

Acht leerlingen van de derde graad mochten door naar de tweede ronde van de Vlaamse wiskundeolympiade: Stijn De Backer (5WEWI8), Robin De Baets (6LWI8), Julie De Groote (6LWI8), Marie Hondekyn (6LWI8), Aurélie Machiels (6LWEWI6), Robin Pynckels (6WEWI8), Katharina Van Parys (6WEWI8) en Louise Vereecken (6WEWI6).

Stijn De Backer (5WEWI8) bereikte de finale van de Vlaamse wiskundeolympiade.

Jongeren wiskundeolympiade

Zeven leerlingen haalden de tweede ronde van de jongeren wiskundeolympiade: Silke Bouckenooghe (4GLb), Emiel De Clercq (3LAb2), Eline De Groote (3GLb), Lotte Degroote (3LAb2), Seppe Paelman (4GLb), Robbe Van de Keere (3GLb), Fauve Van herzeele (3WE1)

Kangoeroewedstrijd

Hannah Kesters (2GL), Goedele Bogaerts (2GL) en Mathijs Ranson (2MW1) eindigden in de Oost-Vlaamse top 100 van de Kangoeroewedstrijd.

 

Wetenschappen

Fysicaolympiade

Op woensdag 25 februari namen twaalf leerlingen van de derde graad deel aan de Vlaamse Fysicaolympiade. Stijn De Backer (5WEWi8) en Robin Pynckels (6WEWi8) haalden daarbij overtuigend de cesuur en stoten door naar de tweede ronde.

Vlaamse programmeerwedstrijd

Robin De Baets (6LWI8) en Chato de Veirman (6EWI) behaalden een derde plaats in de Vlaamse programmeerwedstrijd 2017.

EBEC-wedstrijd

Het team 'Connie Moeleker' (Manu De Buck, Bregt Logghe, Guillaume Vande Maele en Matthias Van Liefferinge - 6WEWI6) en het team 'FAUT' (Febe Moerman, Andreas Verbeke, Ulrike Roose en Tine Asnong - 6WEWI8) gooiden hoge ogen op de EBEC wedstrijd aan de UGent. Ze bouwden een goederentreintje dat al voortrijdend een gewicht kiezels kan lossen. Het team 'Connie Moeleker' behaalde de tweede plaats van de veertien deelnemende teams.

Media

Weetewa 2017

Timon Verbeeck (3GLb) won de wedstrijd Weetewa 2017 voor vloggers. Zijn filmpje is echt de moeite waard.

Kijk maar eens op www.youtube.com/watch?v=egB4LUKooqg