Welkom op ons infomoment en openschooldag

Hebt u een zoon of dochter in de derde graad van de basisschool en zou u graag kennismaken met het studieaanbod van Sint-Pieters? Dan nodigen we u heel graag uit naar het infomoment op zaterdag 27 januari 2018 om 09.30 uur in de feestzaal van onze school (Meersstraat 131a).

Zonen en dochters zijn ook welkom. Terwijl ouders luisteren naar een uiteenzetting door het directieteam, mogen de kinderen al eens proeven van een aantal lessen uit de drie keuzegedeelten die in het eerste jaar aangeboden worden: Latijn, LEM (Languages, Economics, Mathematics) en STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Aansluitend om 11.00 uur (doorlopend tot 17 uur) start onze openschooldag. Dan zijn alle personeelsleden van de school aanwezig, worden alle richtingen en vakken voorgesteld en kan u kennis maken met de school in al zijn facetten.

Heel graag tot dan!

P.S. Meer info over het aanmeldingssysteem dat de inschrijvingen voorafgaat, vindt u hier of op deze website

Oudercontact op vrijdag 22 december

 

Vrijdagavond 22 december organiseren we een oudercontact. Wilt u naar aanleiding van het kerstrapport graag één of meerdere leerkrachten spreken, dan bent u welkom van 17 tot 19.30 uur in onze feestzaal. Een afspraak maken is niet nodig.

Wijnverkoop voor sociaal project Zuid-Afrika

Net zoals vorig jaar gaat een groep leerlingen van onze school en Sint-Franciscus Melle naar Zuid-Afrika in het kader van een uitwisselingsproject. Deze uitwisseling heeft ook een sociale dimensie: we gaan helpen in de kleuterschooltjes in de sloppenwijken van Johannesburg. Vorige jaren hebben we een aantal schooltjes geholpen met didactisch materiaal, hebben er geschilderd, zonnewering geplaatst en de opleiding van kleuterjuffen mogelijk gemaakt. Verder is er met ons geld een nieuw schooltje gebouwd met 3 klaslokalen en werd er een moestuin aangelegd.

Vandaar onze nieuwe wijnactie waarbij de winst volledig naar ons sociaal project gaat. Dankzij uw bijdrage kunnen we extreem arme kleuters een betere start in het leven geven. Bestellen kan met de link https://docs.google.com/…/1FAIpQLScMobj9LALlFCqetC…/viewform

Meer info vindt u onze brochure. Een filmpje over ons sociaal project vindt u hier.

Witte nachtsdroom op SP

Als je tijdens de witte nachten, langs de oevers van de Neva in Rusland, je liefde verklaart, worden al je dromen waar.

Geloof je het niet? Kom dan zeker kijken naar de toneelvoorstelling van onze leerlingen met live muziek èn dans in het eerste weekend van oktober. Zo zul je kennis maken met de wereld van de laatste tsarenfamilie, de Romanovs. Het wordt een boeiend verhaal over macht en onmacht, over intriges en moord, over magie ook, maar vooral over echte LIEFDE!

Luc Van der Mispel. heeft de tekst geschreven en neemt de regie voor zijn rekening.

Er zijn voorstellingen op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober, telkens om 20 uur.

Kaarten kosten 7 euro in voorverkoop (secretariaat-receptie) en 9 euro aan de kassa.

Impresssies van het schoolleven

Zin in het bekijken van leuke foto’s van activiteiten op school? Klik dan even op het fototoestel bovenaan de homepage en je kan er een keuze maken uit verschillende foto-albums. Klik je op het facebookicoon, dan kom je in het dagboek van onze school en word je deel van de SP-familie. Vriend worden van SP mag natuurlijk ook altijd.

 

Carfree Day

SP neemt deel aan de Carfree Day en organiseert op donderdag 22 december fietskaravanen vanuit De Pinte (kerk), Drongen (kerk), Ledeberg (kerk) en Mariakerke (blauw brugje aan de vaart). Leerlingen fietsen er onder begeleiding van leerkrachten nar school. Best gezellig!

Wie wil meerijden: vertrek om 07.45 uur stipt.

SP is European Parliament Ambassador school

De senior en junior ambassadors van onze school ontvingen in Brussel het EPAS-certificaat. ‘European Parliament Ambassador school’ (EPAS) is een samenwerkingsprogramma tussen het Europees parlement en scholen uit het secundair onderwijs. Het doel is om de Europese dimensie van scholen verder uit te bouwen zodat de leerlingen actieve burgers met EU-kennis kunnen worden.

Infomoment woensdag 5 juli

Ben je nog op zoek naar een secundaire school? Misschien is Sint-Pieters wel geschikt voor jou? Op het infomoment van woensdag 5 juli om 10.00 u. krijg je een rondleiding op school, gevolgd door een uiteenzetting van de algemeen directeur over onze vernieuwde eerste graad.

Wil je meer weten over onze school en de inschrijvingsprocedure of heb je nog vragen? Contacteer mevr. Evelien Hautekeete, inschrijvingscoördinator, op tel. 09 222 14 52 of stuur een mailtje naar info@sintpietersgent.be.

Mooie scores voor The Big Challenge

Op donderdag 23 maart namen in totaal 37 leerlingen van het vierde tot en met het zesde jaar deel aan ‘The Big Challenge’, een nationale taalwedstrijd Engels. Adelien Lecomte uit 6LMT scoorde bijzonder goed: ze eindigde in haar categorie (de hoogste) op de 4de plaats voor Vlaanderen en werd 9de nationaal. Proficiat ook aan Alsion Simbanduku uit 4WE1, die het hoogst schoorde van onze deelnemende vierdejaars, en Amandine Santens (5EMT4), die de beste score had in de vijfdes