Succes met de proefwerken

Maandag 30 november starten de vijfde- en zesdejaars met de proefwerken, dinsdag 1 december de vierdejaars, woensdag 2 december de derdejaars en vrijdag 4 december de leerlingen van de eerste graad. We wensen alle leerlingen heel veel succes!

image (1)

SP investeert in zijn gebouwen

Het Sint-Pietersinstituut is al sinds 1907 een vaste waarde in Gent. Maar we zijn niet blijven stilstaan. Ook de voorbije maanden werd heel wat van onze infrastructuur grondig vernieuwd.

De voorgevel aan de Koning Albertlaan heeft lang in de steigers gestaan om een opknapbeurt te krijgen. Na het verdwijnen van de stelling zal een fris, nieuw jasje voor onze school onthuld worden.

Binnenkomen langs de Meersstraat doen we vanaf nu door een gloednieuwe poort. Aan de kleur moeten we na al die jaren nog even wennen, maar we kunnen ermee leven. Wanneer je verder naar de speelplaats loopt, valt de kersverse fietsenstalling op. Geen plaatsgebrek meer en een droog zadel gegarandeerd. De houten schutting en de automatische verlichting maken het plaatje compleet.

We hebben niet alleen aan de fietsers gedacht, maar ook aan de voetballers. Er werd een hoge omheining rond het voetbalveld geplaatst. Niet meer eindeloos achter de bal aanhollen dus! De ondergrond zal in het voorjaar van 2021 vervangen worden door kunstgras.

Achter het voetbalveld heeft het oude tuinhuis plaatsgemaakt voor een nieuwe fraaie houten constructie.

Op Sint-Pieters voert de kleur blauw niet alleen de boventoon, we hechten ook heel veel belang aan groen. Als groene school zijn we constant op zoek naar verbeteringen voor het milieu. Zo werden nieuwe ramen met dubbel glas geplaatst en alle stookketels vernieuwd. Bovendien werd geïnvesteerd in twee watertappunten, waar iedereen zijn of haar drinkfles kan vullen. Zo verkleinen we samen de afvalberg.

WELKOM

Het schooljaar 2020-2021 komt nu wel heel dichtbij. We heten al onze leerlingen welkom op dinsdag 1 september. De eerstejaars verwachten we tussen 08:00 en 08:25, de tweedejaars om 09:00, de derdejaars om 09:30, de vierdejaars om 10:00, de vijfdejaars om 10:30 en de zesdejaars om 11:00.welcome-905562_1920

Religieus pop-up proefwerklokaal

Voor argeloze passanten was het woensdag even schrikken toen ze een blik wierpen door de poort van de Sint-Pauluskerk in Gent. Een groep leerlingen van het nabijgelegen Sint-Pietersinstituut was er namelijk een proefwerk aan het afleggen. Directeur Renata Janssens: “Om de social distancing te respecteren en onze leerlingen veilig te kunnen ontvangen, werken we op school met verschillende ingangen en gebruiken we een pak meer lokalen dan anders. Dat bleek echter niet te volstaan en daarom moesten we op zoek gaan naar meer locaties. Dankzij de bereidwilligheid en de hulp van pastoor-emeritus Michel De Beer konden we de Sint-Pauluskerk omtoveren tot een pop-up proefwerklokaal.”

De school koos ervoor om proefwerken te organiseren voor de hoofdcomponenten van elke studierichting. Janssens: “We zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen volgend jaar de vruchten zullen plukken van hun inspanningen om de geziene leerstof grondig te verwerken en te studeren. Bovendien fungeren deze proefwerken als een graadmeter. Zo weten we waar welke leerling staat, waar de pijnpunten zitten en hoe we ons onderwijs volgend schooljaar daarop kunnen afstemmen.”

Nu maar hopen dat de leerlingen goddelijke inspiratie mogen ontvangen …Proefwerken in de kerk - 1

Sint-Pieters op AVS

Naar aanleiding van een persbericht van minister Weyts over de financiering van verbouwingswerken in Gentse scholen kwam AVS een bezoekje  brengen aan onze school. De reportage kan je bekijken via deze link

 

 

Stemmen voor onze finalisten van Taalwedstrijd KULeuven

Als finalisten van de Taalwedstrijd van de KULeuven/campus Brussel kregen Louise de Meyer(6GL) en Mathias De Troch (6GL) de taak een presentatiefilmpje te maken. Ze kozen respectievelijk voor ‘2020’ en ‘L’enfer, c’est les autres’ als onderwerp. De publieksprijs wordt bepaald volgens het aantal stemmen dat elk filmpje krijgt. Stemmen kan tot 26 mei via onderstaande link. Mogen we ook rekenen op jouw stem?
Woensdag 27 mei is er nog een online sessie waar de jury de kandidaten een aantal vragen stelt over hun presentatie.
Good luck Mathias en Louise!
https://www.arts.kuleuven.be/brussel/taalwedstrijd

Digitaal inschrijven voor eerstejaars

Wegens de coronacrisis kan de geplande inschrijvingsdag voor nieuwe eerstejaars op zaterdag 16 mei niet plaatsvinden.

Kreeg je een plaats toegewezen in onze school, dan ontvang je vrijdag 15 mei de link om  je aanmelding om te zetten in een inschrijving.

Afstandsleren tijdens schorsing lessen op school

Wegens de dreiging van het corona-vrirus zijn in alle scholen de lessen geschorst tot vrijdag 3 april. Dat betekent niet dat onze leerlingen nu van een vervroegde vakantie kunnen genieten. Het is de bedoeling om het gewone schoolritme zo goed mogelijk aan te houden.  We hopen van harte dat ze in hun eigen belang hun schoolwerk goed zullen opvolgen. Het is immers heel belangrijk om geen achterstand op te lopen.

Onze leerkrachten zullen met hun leerlingen in contact blijven via Smartschool en/of Smartschool Live (realtimeafstandsonderwijs met schermdeling, webcam en chat). Ze zullen bekijken hoe en wat ze in die periode verder kunnen leren, welke taken en opdrachten ze kunnen maken en hoe ze deze digitaal moeten indienen. We verwachten dus dat onze leerlingen dagelijks Smartschool raadplegen.

Bij gebruik van Smartschool Live zal de leerkracht de leerlingen vooraf op de hoogte brengen. Deze les zal dan live gegeven worden op het normale lesuur van het lessenrooster.

Verbeteringen van taken/opdrachten en feedback zullen digitaal doorgestuurd worden.

Het maandrapport zal u digitaal kunnen raadplegen in Smartschool op vrijdag 20 maart vanaf 20.00 uur.

We hopen dat iedereen zijn weg vindt in deze volledig nieuwe en onbekende situatie, en blijven steeds voor jullie bereikbaar via Smartschool.