Stemmen voor onze finalisten van Taalwedstrijd KULeuven

Als finalisten van de Taalwedstrijd van de KULeuven/campus Brussel kregen Louise de Meyer(6GL) en Mathias De Troch (6GL) de taak een presentatiefilmpje te maken. Ze kozen respectievelijk voor ‘2020’ en ‘L’enfer, c’est les autres’ als onderwerp. De publieksprijs wordt bepaald volgens het aantal stemmen dat elk filmpje krijgt. Stemmen kan tot 26 mei via onderstaande link. Mogen we ook rekenen op jouw stem?
Woensdag 27 mei is er nog een online sessie waar de jury de kandidaten een aantal vragen stelt over hun presentatie.
Good luck Mathias en Louise!
https://www.arts.kuleuven.be/brussel/taalwedstrijd

Digitaal inschrijven voor eerstejaars

Wegens de coronacrisis kan de geplande inschrijvingsdag voor nieuwe eerstejaars op zaterdag 16 mei niet plaatsvinden.

Kreeg je een plaats toegewezen in onze school, dan ontvang je vrijdag 15 mei de link om  je aanmelding om te zetten in een inschrijving.

Afstandsleren tijdens schorsing lessen op school

Wegens de dreiging van het corona-vrirus zijn in alle scholen de lessen geschorst tot vrijdag 3 april. Dat betekent niet dat onze leerlingen nu van een vervroegde vakantie kunnen genieten. Het is de bedoeling om het gewone schoolritme zo goed mogelijk aan te houden.  We hopen van harte dat ze in hun eigen belang hun schoolwerk goed zullen opvolgen. Het is immers heel belangrijk om geen achterstand op te lopen.

Onze leerkrachten zullen met hun leerlingen in contact blijven via Smartschool en/of Smartschool Live (realtimeafstandsonderwijs met schermdeling, webcam en chat). Ze zullen bekijken hoe en wat ze in die periode verder kunnen leren, welke taken en opdrachten ze kunnen maken en hoe ze deze digitaal moeten indienen. We verwachten dus dat onze leerlingen dagelijks Smartschool raadplegen.

Bij gebruik van Smartschool Live zal de leerkracht de leerlingen vooraf op de hoogte brengen. Deze les zal dan live gegeven worden op het normale lesuur van het lessenrooster.

Verbeteringen van taken/opdrachten en feedback zullen digitaal doorgestuurd worden.

Het maandrapport zal u digitaal kunnen raadplegen in Smartschool op vrijdag 20 maart vanaf 20.00 uur.

We hopen dat iedereen zijn weg vindt in deze volledig nieuwe en onbekende situatie, en blijven steeds voor jullie bereikbaar via Smartschool.

Minirock afgelast

De federale overheid vraagt ons om situaties te vermijden waar veel mensen samenkomen om zo de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Wij willen hier gevolg aan geven en hebben beslist Minirock af te gelasten en uit te stellen naar een latere datum, wellicht in het eerste semester van volgend schooljaar.

De reeds aangekochte kaartjes blijven geldig.

Oud-leerlingen gezocht voor infoavond zesdes

Voor onze studiekeuze-infoavond voor zesdejaars op 10 maart zijn we nog op zoek naar studenten of recent afgestudeerden in de volgende opleidingen: architectuur (Sint-Lucas), bedrijfsmanagement (evt. in de opleiding accountancy & fiscaliteit of marketing), bestuurskunde & publiek management, biochemie/biotechnologie, biomedische laboratoriumtechnologie, farmacie, geschiedenis, industrieel ingenieur en Japanologie.
Bij voorkeur zit je in het 2e jaar of hoger. Voor sommige opleidingen komen er al studenten, maar is de vraag zo groot dat ze versterking kunnen gebruiken. Ken je oud-leerlingen die aan een van deze opleidingen bezig zijn, afgestudeerd zijn of kom je zelf in aanmerking? Laat dan snel iets weten Griet Anaf (griet.anaf@sintpietersgent.be). Een 30-tal andere opleidingen worden al dankzij minstens 60 oud-leerlingen vertegenwoordigd. Waarvoor nu al veel dank!

Rollenspel voor EPAS-juniors

De EPAS-juniors namen deze week deel aan het rollenspel rond Europese besluitvorming in het Parlamentarium in Brussel. Dit leerrijke inleefspel liet hen kennismaken met alle fases van het wetgevingsproces, van het overleg met belangengroepen en het vormen van bondgenootschappen tot het onderhandelen met andere instellingen en het contact met de media. Een boeiende namiddag! #EPASbe #EPAmbassadorSchool

EPAS

Onze twee EPAS-junioren naar Brussel

Goedele Bogaerts (5LWe) en Lowie Bouckenooghe (5WeWi8) namen deel aan het seminarie voor EPAS-juniors in Brussel. Ze brainstormden er over Europa met andere junior ambassadors, volgden een workshop over fake news, stelden vragen aan Belgische Europarlementsleden, en namen deel aan een Europa-Quiz, die ze met glans wonnen. Proficiat Goedele en Lowie!
#EPASbe #EPAmbassadorSchool
epas

Oudercomité verkoopt mattentaarten en cake

Om de aankoop van twee watertappunten financieel te steunen verkoopt het SP-Oudercomité mattentaarten en chocoladecake in samenwerking met bakkerij Bloch.
U kunt uw bestelling doorgeven via deze link tot 18 februari 2020. De taarten en cakes zullen meegegeven worden met de leerlingen op vrijdag 13 maart 2020. U kunt die dag uw bestelling ook ophalen van 16.30 uur tot 18.00 uur.
Mogen we ook op uw steun rekenen?
Schermafdruk 2020-01-18 10.05.02

Charter voor duurzame voeding

Met een opmerkelijke actie aan de schoolpoort donderdag is de samenwerking met GoodFood@School (Rikolto/Vredeseilanen) in gang geschoten. We hebben als school ook het charter gezonde duurzame voeding op school ondertekend. Als je even de tien engagementen wilt lezen, je vindt ze hier

R2

Contact met graadcoördinatoren tijdens kerstvakantie

Ouders die voor hun dochter of zoon een overstap naar een andere studierichting overwegen of ernstige studiemoeilijkheden willen bespreken, kunnen een afspraak vragen op vrijdag 3 januari (9.00 tot 12.00 uur) via renata.janssens@sintpietersgent.be
Zat je het eerste semester op een andere school en zou je graag vanaf januari bij ons naar school komen? Ook dan kan je ook een afspraak vragen via hetzelfde e-mailadres.