SP is EPAS-gevorderde

Onze school behaalde het statuut ‘EPAS gevorderde’ (European Parliament Ambassador school) met een score van 19 op 16 punten (Ja, dat kan kennelijk in het Europees Parlement). Bovendien kregen we te horen dat de EPAS-werking op SP gebruikt zal worden als voorbeeld van best practice. Om trots op te zijn!

Klik hier voor meer info over het EPAS-project.

#EPASbe #EPAmbassadorSchool

20180622_170932(0)

MNM op SP

Vandaag kregen de internen MNM en hun marathonradio op bezoek. Oud-leerling en MNM-presentator Sander Gillis was ook van de partij. Een leuk tussendoortje in de proefwerkenperiode!

Tweede plaats in Fysicaolympiade voor Stijn De Backer

Proficiat aan Fien Dauwe (4GLB) met haar bronzen medaille in de Junior olympiade Natuurwetenschappen en Stijn De Backer (6WEWI8) met zijn tweede plaats in de Fysica olympiade. Hij mag ons land vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd in juli in Lissabon. Om trots op te zijn!

olympiade

SP-leerlingen winnen finale Quiz op ‘Dag van het Grieks’

Proficiat aan Estée d’Huyvetter (5GWI8) en Antoon Besard (6GWEWI6) die in het team zaten dat de eerste prijs wegkaapte van de quiz op de Dag van het Grieks.  Het levert hen een citytrip naar Athene op. Een eervolle vermelding was er voor een tweede team op het podium met daarin Lucas de Mildt (4GLb) en Margaux van de Keere (4GLb). Uit meer dan duizend leerlingen hebben zes teams de finale gehaald, waaronder twee met SP-leerlingen!

Naar de finale van de Jongeren Olympiade natuurwetenschappen

Op woensdag 18 april trokken Charline Guilmot (4WE1), Michiel de Paepe (4LAb2) en Fien Dauwe (4GLb) naar de KULAK om deel te nemen aan de finale van de Jongeren Olympiade voor Natuurwetenschappen. Fien Dauwe deed het schitterend en mag zich tot de winnaars rekenen. Op zondag 27 mei mag ze in Leuven tijdens de officiële proclamatie haar medaille en prijzenpakket in ontvangst gaan nemen. Een prestatie om trots op te zijn!

Recordbedrag voor Broederlijk Delen

We mogen een cheque van 14.569,86 euro overhandigen aan Broederlijk Delen. Waaw! Merci aan iedereen die deelnam aan de verschillende activiteiten t.v.v. Broederlijk Delen. De mensen in Oeganda zijn jullie dankbaar! Daarnaast verzamelden we maar liefst 780 handtekeningen en verkochten we 300 wenskaarten. Bedankt! #iedereenmee #stopdehonger

Culturele fiets- en wandeltocht op zaterdag 21 april

Het oudercomité nodigt jullie allen met veel plezier uit op de tweede editie van hun culturele fiets- of wandeltocht.

Deze keer nemen ze jullie mee naar minder bekende pleintjes en straten van Gent om er streetart in al zijn vormen te ontdekken. Het wordt een verrassende belevenis met muzikale stops door leerlingen.
Daarna kunnen jullie op school genieten van ons aanbod streetfood en aansluitend van een voorstelling van Minirock.

Genoeg redenen dus om deze datum zeker vrij te houden!De winst van deze dag gaat integraal naar de aankoop van materiaal voor de vaklokalen.
Meer info over die dag en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier.

Wij hopen jullie opnieuw massaal te mogen verwelkomen!

Infoavond studiekeuze 6es

Woensdagavond 21 maart is er in de feestzaal vanaf 20 uur een infoavond rond studiekeuze. Oud-leerlingen van allerhande studierichtingen zitten klaar voor onze zesdes. Je krijgt er een antwoord op vragen als: Wat houdt een richting in? Hoe verlopen de examens? Wat wordt er verwacht? En… hoe verloopt dat studentenleven nu eigenlijk?

Sint-Pieters in rouw

klaartjefacebook 2

Het Sint-Pietersinstituut rouwt om het overlijden van Klaartje Dewulf. Een fietsongeluk op vrijdag 23 februari werd haar fataal. We herinneren haar als een gedreven, gemotiveerde en enthousiaste leerkracht, zowel in de lessen als tijdens talloze activiteiten en reizen. We wensen haar familie bijzonder veel sterkte toe. Klaartje, je hebt voor altijd een bijzondere plaats in ons SP-hart!
Uw medeleven met de familie betuigen, kan in het online rouwregister: http://www.rouwcentrum-tieberghien.be/wp/klaartje-dewulf/

Op vrijdag 9 maart is er om 19 uur op school ene herdenkingsmoment in onze school. In woord en klank willen we troost zoeken bij elkaar en dankbaar zijn om wat Klaartje voor de school betekend heeft.

We bieden u nadien graag een glaasje aan om nog even samen warme herinneringen te kunnen ophalen.

Ticket voor Sint-Pieters omzetten in een inschrijving

Op vrijdag 2 maart ontving elke ouder die zoon of dochter aanmeldde voor een Gentse school, zijn ticket dat in een inschrijving omgezet kan worden.

Wij als school ontvingen een lijst van de kinderen die een ticket voor onze school kregen en daaruit blijkt dat er meer dan veertig leerlingen op de wachtlijst staan.

Het is jammer dat heel wat ouders die heel bewust voor onze school kozen omwille van ons pedagogisch project en studieaanbod  en ons als eerste school aanduidden bij de aanmelding, geen ticket voor onze school ontvangen hebben.

Daarop beslisten we een zware inspanning te leveren door een bijkomende klas te voorzien in het eerste jaar en daardoor onze capaciteit met 20 eenheden op te trekken van 182 naar 202 plaatsen.  Op die manier wordt de wachtlijst gehalveerd. De ouders van kinderen die alsnog bij ons terecht kunnen, zijn daarvan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Indien er door verschuivingen in de lijst nog kinderen van de wachtlijst bij ons kunnen inschrijven, brengen we de ouder(s) daarvan op de hoogte.

Met een ticket voor onze school, kunt u uw zoon of dochter inschrijven tot vrijdag 23 maart 2018.

In onze school kan dat op woensdag 7 maart van 13 tot 16 uur, zaterdag 10 maart van 9 tot 12 uur en maandag 12 maart 2018 van 17 tot 20 uur.

Indien een van deze data niet zou passen, gelieve dan contact op te nemen met de school om een andere afspraak te regelen.

Inschrijven kan niet telefonisch of per fax, brief of mail. De inschrijving gebeurt enkel op de school zelf.