Het Sint-Pietersinstituut is al sinds 1907 een vaste waarde in Gent. Maar we zijn niet blijven stilstaan. Ook de voorbije maanden werd heel wat van onze infrastructuur grondig vernieuwd.

De voorgevel aan de Koning Albertlaan heeft lang in de steigers gestaan om een opknapbeurt te krijgen. Na het verdwijnen van de stelling zal een fris, nieuw jasje voor onze school onthuld worden.

Binnenkomen langs de Meersstraat doen we vanaf nu door een gloednieuwe poort. Aan de kleur moeten we na al die jaren nog even wennen, maar we kunnen ermee leven. Wanneer je verder naar de speelplaats loopt, valt de kersverse fietsenstalling op. Geen plaatsgebrek meer en een droog zadel gegarandeerd. De houten schutting en de automatische verlichting maken het plaatje compleet.

We hebben niet alleen aan de fietsers gedacht, maar ook aan de voetballers. Er werd een hoge omheining rond het voetbalveld geplaatst. Niet meer eindeloos achter de bal aanhollen dus! De ondergrond zal in het voorjaar van 2021 vervangen worden door kunstgras.

Achter het voetbalveld heeft het oude tuinhuis plaatsgemaakt voor een nieuwe fraaie houten constructie.

Op Sint-Pieters voert de kleur blauw niet alleen de boventoon, we hechten ook heel veel belang aan groen. Als groene school zijn we constant op zoek naar verbeteringen voor het milieu. Zo werden nieuwe ramen met dubbel glas geplaatst en alle stookketels vernieuwd. Bovendien werd geïnvesteerd in twee watertappunten, waar iedereen zijn of haar drinkfles kan vullen. Zo verkleinen we samen de afvalberg.